Iedereen kan een ontstoken oog krijgen, zo ook baby’s. Sterker nog: baby’s zijn nog vatbaarder voor het oplopen van een ontstoken oog dan volwassenen of kinderen. Lees hier daarom hoe je een ontstoken oog bij een baby kunt bestrijden en voorkomen.

Hoe een baby een ontstoken oog krijgt

Een baby kan snel een ooginfectie oplopen. Dit kan namelijk gebeuren als er mensen in de omgeving zijn die verkouden zijn. Zij dragen slechte bacteriën met zich mee, die op de baby komen, zodat deze een ontstoken oog krijgt.

Een baby kan ook op een andere manier een ontstoken oog krijgen. Na het slapen kan er groene of gele pus op de oogjes van de baby ontstaan. Dit is normaal voor baby’s, dus je hoeft je nergens over zorgen te maken als dit bij jouw baby ook het geval blijkt te zijn. Je moet er echter wel voor zorgen dat je de oogjes van je baby weer schoonmaakt, zodat er geen kans op infectie ontstaat.

Hoe je een ontstoken oog bij een baby voorkomt

De beste manier om ervoor te zorgen dat je baby geen ontstoken oog krijgt, is het regelmatig schoonmaken van de ogen van de baby. Een baby zal daar zelf nog niet aan denken, dus jij zult de ogen van je baby schoon moeten houden. Doe dit door een schoon watje te gebruiken met lauw water. Het water laat je eerst koken, zodat alle bacteriën eruit zijn en vervolgens laat je het afkoelen tot het lauw is. Dep je watje in het lauwe water en wrijf het langs het oog naar binnen toe in de richting van het andere oog van de baby. Geef je nog borstvoeding? Laat dan wat druppels melk vallen in de ogen van je baby. Dit werkt namelijk goed tegen infecties.

Hoe je een ontstoken oog bij een baby bestrijdt

Het kan zo zijn dat je baby een ontstoken oog blijft hebben of dat je baby er vaak last van heeft. Dit duidt op overgevoelige ogen voor je baby. Het mooie hieraan is wel dat de baby er zelf geen last van heeft, maar het vervelende is dat er weinig tegen te doen is. Het enige wat je kunt doen is het goed schoonhouden van de ogen van je baby. Een ontstoken oog is binnen een paar dagen vaak weer over. Wat je wel kunt doen (en wat wordt aangeraden) is een afspraak maken met de huisarts, zodat je een antibioticum kunt krijgen tegen het ontstoken oog van je baby.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...